Referencer

Med alpha-terapi kom Brad Clark ud af krigens smertefulde greb og tilbage til livet

Lægen Brad Clark kom hjem fra Vietnam-krigen og blev diagnosticeret med posttraumatisk stress syndrom. Draper Sensory Method viste ham vej tilbage til et normalt liv 

Den lægeuddannede amerikaner, Brad Clark, deltog som mange af sine landsmænd i den voldsomme Vietnam-krig, der samlet foregik fra 1955 til 1975. Og som så mange af disse udsendte soldater i Sydøstasien fik Brad mentale problemer efter hjemkomsten og blev diagnosticeret med posttraumatisk stress syndrom (ptsd). Endda i svær grad. Efter hjemkomsten i 1975 havde Brad Clark problemer med at sove, og han kunne således kun sove i 20 minutter ad gangen, inden han vågnede igen. Hans virkelighedsopfattelse af personer og situationer var dybt påvirket af, at hans hjerne altid var på vagt, og bare lyden af en helikopter sendte straks han hjerne i direkte alarmberedskab. 

Brad Clark

ptsd

Ptsd-lidelsen gjorde også, at forhold og tætte relationer ikke var en mulighed for Brad, og han led desuden af slem hovedpine.

Brad Clark har gennem årene prøvet alle mulige behandlinger og terapiforløb, men intet hjalp ham fri af ptsd-jerngrebet, så han måtte stoppe med at arbejde som læge. Men så opdagede han Draper Sensory Method, som også kaldes alpha-terapi. Og ikke mindst opdagede han, hvad terapien på hesteryg kunne gøre for hans og mange andre krigsveteraners problemer.

Brad Clark kom både bogstaveligt talt og i overført betydning op på hesten. Og efterfølgende er hans ptsd aftagende. Han kan igen sove om natten. Hans virkelighedsopfattelse af personer og situationer er blevet bedre. Og nu finder han ofte sig selv i situationer, hvor han før ville være blevet irriteret eller vred. Nu kan han se på situationen, for hvad den er.

Hans svære hovedpiner er også aftagende. Og som en pudsig sidegevinst er Brad Clark som følge af terapien sluppet af med sin ordblindhed. Denne forsvandt også efter alpha-terapien.

Brad Clarks stavning var før så dårlig, at selv den automatiske korrektur på computeren måtte give op. Nu staver han fint.