Referencer

Spastisk lammede Choi oplevede enorm fremgang ved hjælp af DSM-terapi

10 sessioner med Draper Sensory Method var nok til at ændre kinesiske Chois liv til det bedre

Kinesiske Choi var 10 år, da han kom i kontakt med Draper Sensory Method også kaldet DSM-træning.

Han er født ni uger for tidligt, og Choi har hjerneødem som følge af en hjerneblødning, så han er spastisk lammet i højre side, og hans højre ben og arm er som følge meget svage. 

Han har også autisme og har intet sprog, så førhen kunne han ikke give udtryk for sine behov, hans øjne var lukkede det meste af tiden, og han havde næppe nogen opfattelse af, hvad der foregik omkring ham.

Choi

Choi var sanseforstyrret og skreg, hvis nogen rørte ved ham. Han sad i kørestol og havde ikke mulighed for at holde sin overkrop oprejst selv.

Han havde store humørsvingninger, og han havde kun mulighed for at give high five med venstre hånd. Men efter fire sessioner med Draper Sensory Method skete der noget.

Nu kunne han pludselig give high five med begge hænder til trods for sin spasticitet. Og fra næsten ikke at kunne holde sig oprejst på hesten, begyndte han at kunne holde sin overkrop selv, så hans balance og kernemuskulatur udviklede sig ekstremt hurtigt.

Hans højre ben blev også meget bedre, og han havde ikke længere brug for så meget støtte, når han stod, og han kunne derfor påbegynde gåtræning. Et andet resultat af sessionerne var, at Chois øjne var åbne i længere tid i løbet af dagen, og på hesten var hans øjne åbne hele tiden. Han begyndte at opfatte sine omgivelser og personer omkring ham. Hans kommunikation blev bedre, han begyndte at sige ord og række fysisk ud efter personer, der var nær ham. Choi var før sessionerne oversensitiv, men efterfølgende kunne man røre ham overalt, uden han skreg. Han blev mere afslappet, og hans ansigtsmimik blev mere fredfyldt. Han oplevede også færre og mindre humørsvingninger og fik mere søvn. Han plejede at sove to-tre timer om natten og så vågne. Efter sessionerne har han oplevet at sove igennem en hel nat. 

Alt dette skete for ham i løbet af 10 sessioner a 20 minutter, og efter sessionerne fortsatte bedringen af hans tilstand. Der skete så meget mere for Choi, end behandlerne havde håbet på. Draper Sensory Method var ikke tidligere prøvet på personer med spasticitet, men resultaterne var enormt positive både for Chois spasticitet, hans autisme og hans øvrige udfordringer. Behandlerne kunne med tilfredshed konstatere, at alpha-terapien også kan hjælpe spastikere, og det var endnu en bekræftelse på, at neurologiske lidelser kan afhjælpes ved at balancere neurokemikalierne i hjernen og neutralisere stress, sådan som Draper Sensory Method gør.