Hvor stammer Draper Sensory Method fra?

Vietnam-veteraner fik behandling mod ptsd

på hesteryg. Og det virkede

Hesteeksperten Terry Draper fandt ud af, at man kan give ptsd behandling og afhjælpe neurologiske lidelser gennem special-designede rideøvelser

Terry Draper er fra Colorado i USA, og han har levet med heste det meste af sit liv. Han har over 50 års erfaring fra hestebranchen, hvilket inkluderer træning af både almindelige rideheste og konkurrenceheste, ligesom han har undervist i ridning. Draper er vokset op på landet, så det var helt naturligt, at han allerede som 14-årig begyndte at give rideundervisning og opdrætte heste. Og det var naturligt, at heste blev hans passion og liv.

Med alpha-terapi kom Brad Clark ud af krigens smertefulde greb og tilbage til livet

Inden Terry Draper begyndte at interessere sig for behandling af ptsd og andre neurologiske lidelser, gik han på Kansas State University (KSU), hvor han fik en uddannelse som maskiningeniør. Og som det ofte ses i USA, blev han involveret i universitetets sportsaktiviteter, idet han kom på KSUs american football-team. Det førte dog ikke til en karriere i hverken National Football League (NFL) eller som ingeniør, men de to erfaringer udstyrede Terry med et godt overblik og en evne til at lægge en strategi. Og det var også med til at udvikle en grundfilosofi hos ham om aldrig at give op.

indre ro
Den specielle hest

CHIEF


ptsd behandling billede lånt fra Baretten

Foto: Baretten

Denne ihærdighed tilsat en solid viden om heste og et ønske om at kunne gøre en forskel for andre mennesker lagde kimen til det arbejde med heste, der førte til den terapeutiske metode, han selv kalder Draper Sensory Method. Terry Draper har siden 1991 designet og udviklet sin teknik, hvor man via specifikke øvelser på hesteryg kan skabe sammenhæng mellem kroppens bevægelse og sindets kemi og derigennem skabe den kemiske balance i hjernen, der kan hjælpe personer med mentale lidelser og neurologiske skader.

I dag er Draper Sensory Method en velafprøvet terapeutisk metode, som Terry Draper har gjort brug af i over 7.000 sessioner på sin klinik i Colorado, USA. Han har med sin metode hjulpet utallige børn og unge med neurologiske lidelser, ligesom mange af USAs krigsveteraner har fået ptsd behandling på hesteryg hos Terry Draper.

Vietnam-veteranen Brad Clark kom både bogstaveligt talt og i overført betydning op på hesten. Og efterfølgende er hans ptsd aftagende. Han kan igen sove om natten. Hans virkelighedsopfattelse af personer og situationer er blevet bedre.

Draper har siden 2000 arbejdet på fuld tid med sit terapeutiske program, og han er i dag administrerende direktør og chefinstruktør i selskabet Horseback Miracles Inc. Han er desuden medforfatter til instruktions-manualen “One Quarter Horse, Three Quarters Heart” og har senest udgivet “Horseback Miracles Training Certification Manual”.

Draper Sensory Method

draper sensory method

Øvelser på hesteryg kan lindre lidelser i hjernen. Principperne bag DSM-metoden er kendt fra blandt andet

kinesiologi, sanseintegration og neurologi